Szolgáltatások

A szolgáltatásaim mind alap-pszichoterápiás eljárások. Igen rugalmas eszközök, jól egyénre szabhatóak.

Első interjú / pszichológiai vizsgálat + kezelési terv készítése

Ismérvei: max. 3 alkalom, 50p / alkalom, ár: 8000.- / alkalom

Az első alkalom a pszichológusnál az ún. első interjú, ami összefoglaló neve annak a max. három alkalomnak (ülésnek), melyek során jobban megismerem Önt, a történetét és az élethelyzetét. Így átgondolhatom, mit tehetek Önért. Ön is jobban megismerhet engem és a stílusomat, a támogatás javasolt módját és részleteit, így könnyebben felmérheti, tud-e, szeretne-e majd velem együtt dolgozni. Az első interjú gyakorlatibb célokat is szolgál: pszichológiai vizsgálat, mely során felvételre kerülhet a nehézségei története, felmérem a mentális állapotát, a problémák (ha vannak, akkor tünetek) működésének és létrejöttének alapjait. Kiegészülhet tesztfelvétellel is. A vizsgálat eredményeire építve kezelési javaslatot készítek Önnek, ami alapján könnyebben eldöntheti, hogyan és kivel folytatná a pszichológiai munkát. Szeretne többet tudni?

Konzultáció

Ismérvei: 1-5 alkalom, 50p / alkalom, ár: 8000.- / alkalom

Egy jól meghatározott élethelyzet, nehézség körüljárására szolgál: abban segít, hogy ugyanarra a kihívásra új, esetleg váratlan vagy szokatlan szemszögből tekintsen rá. Hogy kitalálhassa, hogyan dönthetne másként, s küzdhetne meg hatékonyabban a problémával. Olyankor érdemes választani, amikor Ön úgy érzi, hogy “csak” egy új nyomra, ötletre van szüksége a továbblépéshez, de nem érzi szükségét további pszichológiai munkának. Igény szerint a konzultáció folytatódhat hosszabb távú közös munkával, akár velem, akár egy másik szakemberrel.

Krízisintervenció

Ismérvei: 4-6 hetes időtartam, 50-90p/alkalom (az időtartam az érzelmi egyensúlytól függ), ár: 8000.- ill. 12000.- / alkalom (az alkalom hosszától függően)

Olyan helyzetekben ajánlott, speciális módszer, amikor úgy érzi, egy probléma megoldása mindennél fontosabb az Ön számára, másra a megoldáskeresésen kívül nem igen tud koncentrálni, de hiába keresi a megoldást, egyedül már nem találja meg. Erős az érzelmi nyomás, a sürgetettség érzés, talán a kétségek és az egyedüllét érzése is erősebbek. Előfordulhat tehetetlenség, magány érzése, akár öngyilkossági gondolatok is. Legtöbbször nagy szükség van gyors megnyugtatásra is, az érzelmi viharok és szorongás elviselhetőbbé tételére, és segítő harmadik fél bevonására. Ebben a helyzetben a probléma megoldásának megtalálását, az érzelmi egyensúly visszaszerzését segítem. Célok továbbá a pszichés megbetegedések és öngyilkosság megelőzése, akár kórházi ellátásba való továbbirányítás útján is. Szeretne többet tudni?

Szupportív terápia

Ismérvei: max. kb. 100 alkalom, 50p / alkalom, ár: 8000.- / alkalom

Az üléseken a személyiségének jól működő részeit keressük, és erősítjük meg. Így növekedhet önbizalma, javulhat az általános közérzete, a problémamegoldó és a konfliktuskezelő képessége. Ez a módszer megerősítheti a személyiség azon részeit is, melyekre eddig kevés figyelem esett. Ilyenkor kutatjuk annak módját is, hogy ezeket az elhanyagolt, de értékes én-részeket miként tudná jobban megélni a mindennapi életben. A módszer a jelenre koncentrál, a múltat ritkán kutatjuk vele – sokkal inkább a mostani lelki működés áll a figyelem középpontjában. Szeretne többet tudni?

Szeretne visszatérni a kezdőlapra, vagy még olvasgatna a szolgáltatásokról?