Szolgáltatások

A szolgáltatásaim mind alap-pszichoterápiás eljárások. Igen rugalmas eszközök, jól egyénre szabhatóak. Pszichológiai támogatást egészségügyi szolgáltatásként nyújtok, még akkor is, ha nem mutatható ki mentális zavar a paciensnél. A munka során, mind a tünettel küzdő, mind a tünetmentes pacienseim ellátását ugyanazon törvények és szakmai szabályok figyelembe vételével végzem.

Első interjú / pszichológiai vizsgálat + kezelési terv készítése: Az első alkalom a pszichológusnál az ún. első interjú, ami összefoglaló neve annak a max. három alkalomnak (ülésnek), melyek során jobban megismerem Önt, a történetét és az élethelyzetét.  Az első interjú pszichológiai vizsgálat is, mely állapotfelmérésre szolgál. Kiegészülhet tesztfelvétellel. A vizsgálat eredményeire építve kezelési javaslatot készítek Önnek, ami alapján könnyebben eldöntheti, hogyan és kivel folytatná a pszichológiai munkát. Ismérvei: max. 3 alkalom, 50p / alkalom, ár: 10000.- / alkalom Szeretne többet tudni?

Konzultáció: Egy jól meghatározott élethelyzet, nehézség körüljárására szolgál: abban segít, hogy ugyanarra a kihívásra új, esetleg váratlan vagy szokatlan szemszögből tekintsen rá. Olyankor érdemes választani, amikor Ön úgy érzi, hogy “csak” egy új nyomra, ötletre van szüksége a továbblépéshez, de nem érzi szükségét további pszichológiai munkának. Igény szerint a konzultáció folytatódhat hosszabb távú közös munkával, akár velem, akár egy másik szakemberrel. Ismérvei: 1-5 alkalom, 50p / alkalom, ár: 10000.- / alkalom

Krízisintervenció: Olyan helyzetekben ajánlott, speciális módszer, amikor úgy érzi, egy probléma megoldása mindennél fontosabb az Ön számára, másra a megoldáskeresésen kívül nem igen tud koncentrálni, de hiába keresi a megoldást, egyedül már nem találja meg. Szükség lehet gyors megnyugtatásra , az érzelmi viharok elviselhetőbbé tételére, segítő harmadik fél bevonására. A probléma megoldásának megtalálását, az érzelmi egyensúly visszaszerzését segítem. Célok még a pszichés megbetegedések és öngyilkosság megelőzése, akár kórházi ellátásba való továbbirányítás útján is. Ismérvei: 4-6 hetes időtartam, 50-90p/alkalom (az időtartam az érzelmi egyensúlytól függ), ár: 10000.- ill. 12000.- / alkalom (az alkalom hosszától függően) Szeretne többet tudni?

Szupportív terápia: Gyakorlatias eljárás, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a paciens a terápiás folyamatot maga is alakíthassa, abba bizonyos megkötések mellett beleszólhasson. Elég rugalmas módszer, jól egyénre szabható. Fő stratégiája általánosságban az önbizalom, az alkalmazkodó képesség és az ésszerű helyzetelemzés (realitás kontroll) fejlesztése, a páciens célját e három stratégia mentén érheti el. A jelenre koncentráló, a múltat kevésbé elemző kezelési mód. Technikai/taktikai szinten a múlt feltárása helyett inkább a személyiségben és a környezetben fellelhető erősségek, erőforrások fellelésére és kihasználására, megerősítésére vagy kialakítására koncentrál. Ismérvei: max. 100 alkalom, 50p / alkalom, ár: 10000.- / alkalom Szeretne többet tudni?

Szeretne visszatérni a kezdőlapra, vagy még olvasgatna a szolgáltatásokról?