Ellátás feltételei

Ezen az oldalon a szakmai korlátaimat találja. Nem tartoznak a profilomba a függőségekkel, neuropszichológiai problémákkal kapcsolatos kérdések, és gyermekek, valamint serdülők ellátást sem tudom vállalni. Tudom vállalni az ellátást az alábbi feltételek teljesülésekor.

Legfeljebb középsúlyos pszichés nehézségek/tünetek: Bizonyos mentális nehézségek annyira megnehezíthetik a pszichológiai támogatást, hogy először csökkenteni kell a hangulatra, döntéshozásra, viselkedésre gyakorolt hatásukat (pl. tüneteket), különben nem tudja majd hasznosítani azt, amit az ülésen kaphat. Ilyen nehézségek esetén rendszerint folyamatos, orvosi támogatásra van szükség. Ilyen esetben felhívom figyelmét, hogy a pszichológiai támogatás előtt orvosi ellátásra lehet szükség. Jellemzően ilyen állapotok:

  1. Kezeletlen, pszichotikus tünetek aktív vagy krónikus megléte
  2. Öngyilkossági krízis
  3. Erősen szélsőséges hangulatváltások
  4. Súlyos szorongásos problémák

Első vizsgálaton való részvétel: Az első vizsgálat a későbbi támogatás alapja, erre építem a lélektani folyamatok elemzését, a javasolt ellátási módok ajánlását, ill. a saját magam által biztosítható ellátás tervét. Az ellátás későbbi „játékszabályai” is erre a vizsgálatra épülnek. Találhatom úgy is, hogy pl. a gyógyszeres támogatás hasznos alternatívája, vagy akár feltétele is lehet az általam nyújtott ellátásnak, és az is előfordulhat, hogy a saját szolgáltatásom helyett másikat javaslok a nagyobb hatékonysága miatt.

Szakorvosi konzílium igénybevétele: Ha vizsgálat során arra jutok, hogy az ellátást csak szakorvosi vizsgálat után és/vagy gyógyszeres támogatás mellett tudom vállalni, úgy megkérem Önt, legyen kedves szakorvosi konzultációt igénybe venni a közös munka megkezdése előtt. Egészen addig az ellátást nem áll módomban megkezdeni.

Diagnosztikai tesztek, eljárások használata: Az általam használt pszichodiagnosztikai eszközök (pl. tesztek, interjúk) használata pont azt a célt szolgálja, hogy felmérjem, vállalható-e pszichés támogatás önmagában, és ha igen, várhatóan milyen hatékonysággal. A vizsgálatot jogában áll megtagadni, ilyen esetben viszont, kérem, számoljon vele, hogy állapotfelmérést, kockázatbecslést és kezelési tervet, illetve kezelési javaslatot nem tudok összeállítani, így az ellátást sem tudom vállalni. Ilyen esetben másik ellátót ajánlok magam helyett. 

Kérem, vegye figyelembe a jelentkezésnél, hogy a pacienseket egyszerre csak egy telephelyen tudom ellátni. Amelyik telephelyen kezdődik el a közös munka, az ott is zajlik, és ott is ér véget. Kérem, segítsen Ön is tisztességesnek lenni azok felé, akik sok energiát fordítottak a rendelőik felépítésébe. Szíves megértését és segítségét előre is köszönöm.

Lépjen tovább, ha szeretne, a többi tájékoztatóra.